Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 13:49

Σε ένα πρωτάθλημα μπουρδέλο, αρχίζουν τα ματς...αλλά χωρίς εμάς.

Written by
Ξεκινά λοιπόν το πρωτάθλημα Ελλάδος για την αγωνιστική χρονιά 2011 -2012.

Το οποίο ξεκινά , όχι γιατί οι ομάδες και η διοργανώτρια αρχή είναι έτοιμη.

Αλλά επειδή τα επιχειρηματικά συμφέροντα (βλέπε Nova) είχαν καταλάβει που πάνε να μπλέξουν και είχαν βάλει ρήτρα 4 εκ ευρώ ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλος Αυγούστου.

Κουτσά στραβά όμως το πρωτάθλημα  ξεκινά έστω και χωρίς τον Πρωταθλητή

Ο πρωταθλητής βλέπεται δεν έχει αντίπαλο,  εδώ και πολλά χρόνια , αλλά τώρα κυριολεκτικά , να αντιμετωπίζει τις 2 πρώτες αγωνιστικές.

Τραγελαφικές καταστάσεις που κάνουν τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη να χαμογελά και να αναρωτιέται πως λένε την χώρα αυτή που δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε καν ένα πρωτάθλημα. Από Μπου αρχίζει και τελειώνει σε ρδέλο.

Γιατί καλός ή κακός μόνο μπουρδέλο μπορεί να χαρακτηριστεί  η κατάσταση η οποία βιώνουμε.
Αλλά την  μοναδική αυτή  ευκαιρία καλό είναι να την εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε  μια αίτηση να μπούμε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες σαν η πρώτη χώρα στο κόσμο στην οποία ξεκινά το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε πλήρως της ομάδες που θα το απαρτίζουν.

Από εκεί και πέρα έχουμε και τον κάθε παπάρα να βγαίνει στα ΜΜΑ (Μέσα μαζικής αποβλάκωσης) και να λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Να πάρει αναβολή η πρεμιέρα ο ένας, να μην γίνει καθόλου το πρωτάθλημα ο άλλος , να ξεκινήσει σε δυο εβδομάδες ή σε ένα μήνα ο άλλος κτλ.
Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμα είναι να "ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"

Από την άλλη τα θεσμικά όργανα να παίζουν το... (ότι έχουν τέλος πάντων ) και δεν μπορούν να βγάλουν μια κοινή απόφαση, Άλλα λέει η superleague και άλλα λέει η ΕΠΟ. Μέσα στο γενικό χαμό τσουπ και το κράτος, το οποίο θυμήθηκε ότι και αυτό πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ζητά κάθαρση από τους βρώμικους παράγοντες του ποδοσφαίρου .Φυσικά και  είναι προφανές ότι το κράτος θα ακολουθήσει  την ίδια, δοκιμασμένη πολιτική που μας έκανε και σωθήκαμε από τους βρώμικους βουλευτές και υπουργούς.

Όλοι λοιπόν, ειδικοί και μη μιλούν για ποδόσφαιρο.

Αλλά κανείς δεν μιλά για την μπάλα.
Κανείς δεν μιλά για συστήματα, παίχτες, στιγμές, κερκίδες, γήπεδα,  για την μαγεία του ποδοσφαίρου τέλος πάντων ρε αδελφάκι μου.

Όλοι μιλούν για ΣΤΟΙΧΗΜΑ, παράγκες, διαιτησία ,λεφτά , τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, κολεγιές και εξαρτήσεις.
Μιλούν δηλαδή για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αλλά οι ΟΠΑΔΟΙ πρέπει να είμαστε οι μόνοι που δεν το θέλουμε έτσι γιατί οι άλλοι...βλέπουμε πως το κατάντησαν.

Και οι διοικούντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου μας λένε μετά ότι θέλουν τα γήπεδα γεμάτα, αλλά ξεχνούν ότι με όλα αυτά τα καμώματα τους έχουν κάνει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να μην θέλει να ασχολείται με το άθλημα και γυρνούν μετά και μας λένε για την καραμέλα της βίας, την οποία όμως οι ίδιοι δημιουργούν.

Οι εναπομείναντες βέβαια φίλοι του ποδοσφαίρου και οι οπαδοί  που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο γήπεδο και θα αντισταθούν στις προσφορές της nova θα έχουν την απόλαυση να παρακολουθούν αγώνες σε μοντέρνα γήπεδα, με άψογους αγωνιστικούς χώρους, μοναδικές παροχές για τους φιλάθλους και με μοναδικά, σπάνιου ταλέντου αστέρια  να οργώνουν τον αγωνιστικό χώρο.


Αλλά αλήθεια μιας και  ανέφερα πριν τα γήπεδα, μήπως έγινε καμιά βελτίωση  τώρα το καλοκαίρι ή πιστεύει η superleague ότι τα γήπεδα της είναι έτοιμα από κάθε άποψη να φιλοξενήσουν το αστραφτερό  της πρωτάθλημα.

Αλλά ξέχασα το πρόβλημα που δεν έχουν γίνει οι βελτιώσεις είναι ότι στις κερκίδες ανάβουν καπνογόνα και μέχρι να σταματήσουν να ανάβουν, οι παράγοντες σε αντίδραση απέναντι στους οπαδούς δεν θα βελτιώνουν τα γήπεδα.Με το μισό μας μυαλό εδώ και το άλλο μισό να ταξιδεύει στα αστέρια του champions league, ζούμε σε δυο παράλληλες πραγματικότητες.
Απ την μια superleague με γήπεδα χωράφια, χωρίς wc και παροχές, αποδυναμωμένες ομάδες, αναδιοργάνωση σε κάθε επίπεδο και χωρίς το  δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.
Απ την άλλη champions league, με γήπεδα προδιαγραφών ,γερές ομάδες, οργάνωση και φυσικά ελεύθερες μετακινήσεις για τους οπαδούς.

Δεν το χωράει ώρες ώρες το μυαλό μου , το γιατί με αναγκάζουν όλοι αυτοί οι άχρηστοι διοικούντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου να ζω σε δυο πραγματικότητες
Στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή.

Ίσως να είναι αυτό που μου έλεγε ένα βράδυ ένας φίλος  κοντά στην  μπούκα του λιμανιού κοιτώντας προς το λιοντάρι.
"Εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ limanisie είμαστε γαμώ τους οπαδούς  αλλά σε λάθος χώρα."
Ναι αλλά με την σωστή ομάδα συμπλήρωσα εγώ.

Και έτσι είναι αδέλφια, ξεχωρίζουμε σαν την μύγα μες στο γάλα σε αυτό το πρωτάθλημα.
Σαν ομάδα, σαν διοίκηση, σαν κόσμος, στα πάντα. Οι άλλοι είναι ανύπαρχτοι και διαλυμένοι  και εμείς το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο έτσι δεν τους θέλουμε, εμείς τους θέλουμε δυνατούς και οργανωμένους, γουστάρουμε τον υγιή ανταγωνισμό και θέλουμε μέσα στο γήπεδο να έρθουν να μας δείξουν τα καρύδια τους, αλλά έτσι όπως έχουν γίνει μόνο στραγάλια μπορούν να μας δείξουν.

Σε κάθε περίπτωση καλό πρωτάθλημα, καλή αγωνιστική χρονιά και ο ΘΡΥΛΟΣ μας θα είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ξανά.

Members

Forum latest