Ο Κόκκαλης με την νέα χρονιά παραδίδει - συμβολικά, μιας και πρακτικά έχει γίνει ήδη- την ομάδα στον νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ότι και να πει κανείς για τον Κόκκαλη και την προσφορά του στην ομάδα μας είναι λίγο. Εξάλλου τα έγραψε ο Pesetero. Με τα στραβά του και τα καλά του ο Κόκκαλης είναι ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού και το γεγονός της οριστικής απόσυρσης του, ιστορικό.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Άμα κοιτάξει κανείς σε τι κατάσταση παρέλαβε τον σύλλογο και σε τι κατάσταση τον παρέδωσε καταλαβαίνει τα πάντα. Και δεν μιλάω για τα αγωνιστικά μόνο και την εικοσάδα τίτλων που κατέκτησε η ομάδα υπό την καθοδήγηση του. Αυτά είναι το λιγότερο. Ο Κόκκαλης παραδίδει στον Μαρινάκη έναν Ολυμπιακό με δικό του γήπεδο και προπονητήριο σε ένα περιβάλλον όπου οι υπόλοιποι είναι διαλυμένοι χωρίς διοικήσεις, γήπεδα και τεράστια χρέη.

Φυσικά και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να μεγαλουργεί και στην μετά Κόκκαλη εποχή καθώς ο Μαρινάκης δείχνει να εκμεταλλεύεται σωστά τις γερές βάσεις που έβαλε ο Κόκκαλης στον σύλλογο. Θα είναι άδικο και για τους δυο όμως να αρχίσουν, τώρα η αργότερα, οι συγκρίσεις μεταξύ των δυο. Άλλες εποχές, άλλα μεγέθη, άλλες συγκυρίες.

Σωκράτη Κόκκαλη σε ευχαριστούμε.

Casually
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 04:09

Συντονισμένη "επίθεση" κατά του Ultras.gr

Πολυμετωπική "επίθεση" δέχτηκε ο ιστότοπος Ultras.gr τις τελευταίες δύο ημέρες. Δύο έγκριτοι και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι των εφημεριδών "Sportday" και "Ελευθεροτυπία" εξαπέλυσαν την φαρμακερή και τρανή τους πένα κατά του Ultras.gr όλως τυχαίως ο ένας μετά τον άλλον, με αφορμή το άρθρο του X-ray για τον μπασκετικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ(;).

Μιας και το πρώτο άρθρο του κ. Γ. Ντετόπουλου απαντήθηκε, ας δούμε λίγο και το χτεσινό άρθρο του κ. Ν. Παπαδογιάννη.

Με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται σε "πεφωτισμένους ταγούς της κερκίδας" και ακόμα χειρότερα, κάνει ποιοτική ανάλυση της σύστασης του κόσμου που βρέθηκε στο ΣΕΦ την προηγούμενη βδομάδα! : "Ο κόσμος ήταν λίγος, ας πούμε 3.000, αλλά εκλεκτός κι ευπρόσδεκτος". Ο Κύριος Παπαδογιάννης λοιπόν χρησιμοποιεί το δικαίωμα του, σαν μπασκετικός πορτιέρης κριτής επιπέδου των θυρών του ΣΕΦ, να κρίνει τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που βρίσκεται στο γήπεδο, αλλά ειρωνεύεται παράλληλα και χαρακτηρίζει "ανταρσία" όποιον οπαδό τολμήσει και κάνει κάποια κριτική, μέσω άρθρου, στην Διοίκηση της ομάδας!

Και εκεί είναι όλο το ζουμί μάγκες. Ο Κ. Παπαδογιάννης και οι όμοιοί του έχουν τρομάξει. Δεν είχαν καταλάβει την δύναμη του Διαδικτύου. Νομίζανε οτι για πολύ καιρό ακόμα, σαν άλλοι μεγάλοι και τρανοί opinion makers, θα καθοδηγούν μάζες και πως η άποψή τους θα περνάει αμάσητη στο "εκλεκτό κι ευπρόσδεκτο κοινό" που γι αυτό το λόγο και μόνο το προτιμάνε. Γιατί το ελέγχουν.

Παράλληλα με αυτό είναι σαφές οτι τώρα που η ομάδα μας δεν πάει και τόσο καλά, ορισμένοι προτιμούν να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο δείχνοτας ως ένοχο το Ultras.gr(!) για να γίνουν αρεστοί αλλού. Γιατί πολύ απλά νομίζουν οτι με το να χαιδεύουν τα δύο ζευγάρια αυτιά που κάνουν κουμάντο θα καταφέρουνε κάτι καλό για την πάρτη τους. Και τι πιο εύκολο από το να παραφράσεις ένα κείμενο οπαδού από το διαδίκτυο;

Υ.γ1: Όσον αφορά το πού είναι η θέση μας και το εαν είναι στο Καραισκάκη ή στο ΣΕΦ, επιτρέψτε μας να το κρίνουμε μόνοι μας οι οπαδοί. Επίσης επιτρέψτε μας να θεωρούμε "σημαία" όποιον γουστάρουμε εμείς, και όχι εσείς. Εκτός εαν εκτός από το να έχουμε άποψη απαγορεύεται κι αυτό.

Υ.γ2: Ορίστε και η θέση που πήρε ο γνωστός ερυθρολευκος μπλόγκερ DON (http://don-basketblog.blogspot.com) για το συγκεκριμένο θέμα:

*Το πόσο μεγάλη ΣΥΜΠΝΟΙΑ υπάρχει στον κόσμο μας φέτος, το πόσο πιστεύει στον Ντούντα αλλά ΜΟΝΟ αυτόν πλέον είναι εμφανές απο το ΣΕΦ που φυτοζωεί όλη την σεζόν αφού ο κόσμος έχει χάσει κάθε πίστη στο υπάρχον θέαμα, απο τις μεταξύ μας κουβέντες αλλά περνάει πλέον και στα γνωστά ΚΕΝΤΡΑ που ζορίζονται και πάνε ΠΑΛΙ να πουλήσουν την παραμύθα, που βλέπουν ότι δεν έχει πλέον Παναγιώτη " εγώ πρωτάθλημα απο αυτόν δεν χάνω ποτέ " Γιαννάκη αλλά έχει ένα τρελό, πεισματάρη, γέρο που το λέει η καρδιά του.

*Πως αποδυκνύεται αυτό??? Ορίστε 2 " αντικειμενικά " άρθρα που πάνε πάλι να στοχοποιήσουν μερίδες οπαδών μας, να διχάσουν την ήδη διαταραγμένη σχέση ΚΑΕ και κόσμου, να χωρίσει σε " στρατόπεδα " τον κόσμο, να βάλουν τα ζιζάνια στα μυαλά της διοίκησης που πέρσι βάζανε ακόμα και μέσα στην ομάδα.


Υ.γ3: Επειδή εμείς σεβόμαστε την δεοντολογία και δεν παραφράζουμε κείμενα, εδώ θα βρείτε το άρθρο του Κ. Παπαδογιάννη: http://sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=29819&autid=5&sn=13

Casually
Στα εγκαίνια του νέου μαγαζιού των Τσόχου, Σαμπράκου και... Καπουτζίδη βρέθηκε εκτός των άλλων ο Κεβίν Μιραλάς...
Είναι να μην αναρωτιέται κανείς από πού κι ως πού συνέβη αυτό;

Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε πολλά. Τα παραδείγματα είναι άπειρα για τον καθαρό πόλεμο που έκανε η εφημερίδα "SPORTDAY" στην ομάδα μας, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια της παντοκρατορίας Κόκκαλη. Οι "μαύρες τρύπες", τα περσινά που οδήγησαν τον κ. Κόκκαλη στον εισαγγελέα, και το γραφικότατο πρόσφατο πρωτοσέλιδο "ΤΩΡΑ ΠΙΑΣΤΕ ΜΑΣ" μετά την εμφάνιση του βάζελου που... έβγαζε μάτια στο Περιστέρι είναι ακόμα νωπά. Τα άρθρα της εφημερίδας υπέρ του ερχομού Κυργιάκου κάθε δεκαπενταύγουστο πρίν 2-3 χρόνια επίσης. Τα άρθρα για τους χασισωμένους της Θυρας7 το ίδιο. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα συγκεκριμένα παραδείγματα πού τα ξέρουνε όλοι.

Η απάντηση της ομάδας μας λοιπόν σε όλα αυτά είναι να στέλνει στα εγκαίνια του μαγαζιού ενός βασικού στελέχους της εφημερίδας αυτής-προφανώς αυτές οι επίσημες έξοδοι δίνονται κατόπιν άδειας κάποιου της Διοικήσεως- το καλύτερο χαρτί της. Τον Κεβίν Μιραλάς....

Το ερώτημα είναι απλό. Αφού απλόχερα αβαντάρουμε τις μπίζνες τους, γιατί να μην συνεχίσουν το ίδιο βιολί;
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 14:54

Απάντηση προς Δυτικούς Πουθενάδες

Έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο που ανεβάσανε στο σαιτ τους οι west fapes και πραγματικά όποιος ασχολείται και γνωρίζει τι παίζει σε αυτές
τις περιοχές θα κλαίει από τα γέλια..επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας γράψουμε μερικά πράγματα που ισχύουνε:

1.Τo κλαμπ σας γνωρίζουμε και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ξέρουμε που είναι, απλά γυρίστε λίγους μήνες πίσω ένα ωραίο βράδυ του Αυγούστου που τρέχατε και δεν φτάνατε..αλήθεια που φτάσατε?

2.Όσες φορές έχω μαζευτεί δυτικά εσύ δεν ήσουνα πουθενά..δύο φορές περάσατε και τις δύο ήμουνα κλειστός. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

3.Γράφετε ότι ψυρίζουμε 13χρονα..εσύ όχι μόνο ψυρίζεις 13χρονα και 15χρονα…αλλά κάνεις κάτι ποιο τραγικό..περιμένεις να έρθει το λεωφορείο, έχεις σταμπάρει το καπέλο και όταν πάει να μπει μέσα ο άλλος το παίρνεις και τρέχεις..αυτός είναι ο οπαδισμός σας;

4.Σε ποια σημεία έχω φτιάξει τα club μου δε νομίζω ότι είναι δικαιολογία..ρώτα 2-3 δικούς σου που κάποτε στην Πετρούπολη το παίξανε μάγκες και κάνανε το δρομολόγιο Πετρούπολη-Θηβών σε 3 λεπτά.

5.Όλα μου τα club και τα δικα σου έχουνε πινακίδες,ταμπέλες,σημαίες και μόνο το περιβόητο west block δεν έχει. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

6.Λογικό είναι να σε πονάει μια περιοχή σαν τα Νέα Λιόσια γιατί όποτε άνοιξες club δεν άντεξε πάνω από 1 μήνα,μερικά δεν αντέξανε ούτε εβδομάδα.

7.Περιμένω απάντηση σύντομα,έχω να γράψω ακόμα πάρα πολλά..

Δυτικά Προάστεια 7
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 13:50

Γραφικότητες τα περί Κάκου

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό γιατί οι εισαγωγές και τα πολλά πολλά είναι για τις εφημερίδες. Η αντίδραση και των δύο "δικών μας "εφημεριδών είναι γραφική.

Φυσικά δεν θα μπώ σε ανάλυση φάσεων και να γίνω κι εγώ γραφικός, εξάλλου σε αντίθεση με ότι νομίζουν ορισμένοι, οι οπαδοί έχουμε μάτια και βλέπουμε και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια κανενός τηλεκριτικού, ειδικευμένου δημοσιογράφου κλπ.

Το ζήτημα είναι οτι η αντίδραση που βλέπουμε από τις εφημερίδες είναι εντελώς δυσανάλογη με τα λάθη του Κάκου. Μάλιστα ο "ΓΑΥΡΟΣ" μίλησε και για νέο Δούρο συγκρίνοντας την προχτεσινή διαιτησία του με το έγκλημα του Δούρου στη Λεωφόρο το 2004 που μας στέρησε το πρωτάθλημα... Ο "Πρωταθλητής" μίλησε απλά για κλοπή... Οι λέξεις μάλλον έχουν χάσει το νόημά τους...

Και ρωτώ εγώ,

Μήπως με τέτοιες υπερβολές βγάζουμε από μόνοι μας τα μάτια μας;

Μήπως υποβαθμίζουμε από μόνοι μας αυτό που έγινε το 2004; Κάποιος που δεν έχει δει το ματς του 2004 στη Λεωφόρο που ακούει οτι είναι αντίστοιχο με το προχτεσινό, τι θα πεί; Για κάτι τέτοιο φωνάζατε;

Μήπως κάνουνε μερικοί τα ίδια με αυτά που έκανε η "Derby" του Γκότζου με την οποία γελάει ο κόσμος κάθε φορά με τις δικαιολογίες της για τη διαιτησία;

Μήπως θα ταν καλύτερα να λέγαμε το αυτονόητο, οτι δηλαδή είμαστε δέκα κλάσεις πάνω από τους βάζελους και αφού κοιμήθηκε ο θεός τώρα θα τους τελειώσουμε στον δεύτερο γύρο;

Μήπως οι δύο εφημερίδες πρέπει να ηρεμήσουν και πάνω στον ανταγωνισμό τους να μην πουλάνε οπαδιλίκι γιατί στο τέλος θα κάνουν ζημιά στην ομάδα μας;

Members

Επόμενοι Αγώνες

No events to display

Forum latest

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση