Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 01:00

μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69

Written by

Οι παίχτες έπαιξαν και για τον Σπανούλη που ήταν τραυματίας και με το γνωστό πάθος πήραμε διπλό μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα νικώντας με 67-69 την μπαρτσελόνα. 

Στο γήπεδο βρέθηκαν και 150 τρελαμένοι οπαδοί του Θρύλου που ταξίδεψαν για να πάρουν το διπλό. 

Υγ : Είναι μεγάλη καύλα να βλέπεις αυτόν τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε : "Ο Ολυμπιακός είναι σαν ένα δόρυ και η άκρη στο δόρυ είναι ο Σπανούλης. Παίξαμε χωρίς τον Σπανούλη, με μεγάλη καρδιά και τα καταφέραμε. Παλεύουμε για κάθε κατοχή, για κάθε επίθεση. Από την καλή μας άμυνα πήραμε το ματς. Η Μπαρτσελόνα από τους 79 πόντους στην έδρα της, την αναγκάσαμε να βάλει 67. Στο τέλος παίξαμε με καθαρό μυαλό και έτσι πήραμε το παιχνίδι.

Σημασία δεν έχει το πως νικάς, αλλά να νικάς, να κερδίζεις! Είναι σημαντικό να κερδίζεις και ματς στον πόντο, στο καλάθι, στο τέλος, γιατί δείχνεις χαρακτήρα, αλλά είναι καλύτερα να κερδίζεις με μεγαλύτερη διαφορά, γιατί δεν έχεις τόσο άγχος στο τέλος. Βέβαια, δεν μπορείς να νικάς την Μπαρτσελόνα με διαφορά στο σκορ, καθώς πρόκειται για μία ομάδα με παράδοση στην διοργάνωση, που διαθέτει δυνατή έδρα, που έχει καλό προπονητή και εξαιρετικό υλικό.

Πήραμε δίκαια την νίκη. Την αξίζαμε βάσει της εικόνας μας. Φέραμε το ματς στα δικά μας μέτρα. Το σύνολο πήρε αυτό το ματς. Είχαμε ομαδικότητα και για αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη τους προσπάθεια. Έκαναν κατάθεση ψυχής όλοι τους, σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε παίκτες που βγήκαν μπροστά." 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-56, 67-69 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 8, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 16 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (8 ριμπ.), Μάντζαρης 6 (1), Λοτζέσκι 11 (1), Αθηναίου 1.

Members

Forum latest

  • No posts to display.