Friday, 20 July 2012 15:35

Παράδειγμα προς αποφυγήν

Written by 

Σάλο έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινωνία η μεταγραφή του Ιμπραίμοβιτς στη Παρί Σεν Ζερμέν. Τα χρήματα της μεταγραφής προήλθαν απο το Κατάρ, την ώρα που η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση και ποσά όπως αυτό των 39 εκατομμυρίων ευρώ θεωρούνται το λιγότερο προκλητικά για τη κοινωνία.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε να πάει την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα και να υπαχθεί ο Ιμπραίμοβιτς στην ανώτατη φορολογική κλίμακα του 75% καθώς οι μηνιαίες απολαβές του θα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Την ίδια στιγμή που πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία στη Γαλλία κλείνουν για λιγότερο απο ένα εκατομμύριο ευρώ, οι δαπάνες της Παρί Σεν Ζερμέν δείχνουν υπέρογκες και προκλητικές στη κοινωνία της Γαλλίας. 

Το παράδειγμα της Παρί και του Ιμπραίμοβιτς δείχνουν για ακόμη φορά το άσχημο πρόσωπο του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Παίκτες πανάκριβοι που δεν θυμίζουν σε τίποτα το νόημα του λαικότερου αθλήματος, παίκτες που δεν δένονται σε καμία περίπτωση με τον εκάστοτε σύλλογο και πολύ περισσότερο με τους οπαδούς της ομάδας. Η Παρί Σεν Ζερμέν με τα κεφάλαια απο το Κατάρ πιθανόν να γίνει μια καινούργια Τσέλσι που θα ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να πετύχει τους στόχους της, παρόλο που φέτος δεν τα κατάφερε καλά καθώς έχασε το πρωτάθλημα απο τη ''φτηνή'' Μονπελιέ, όμως το σίγουρο είναι πως η κοινή γνώμη της Γαλλίας είτε ασχολείται με τα αθλητικά είτε όχι, σοκάρεται στο άκουσμα τέτοιων ποσών όταν βιώνει καθημερινά αδιέξοδα.

Επόμενοι Αγώνες

 

Πρόσφατα σχόλια