Friday, 14 September 2012 02:39

Η αλήθεια έλαμψε 23 χρόνια μετά

Written by 

Χτές έγιναν οι αποκαλύψεις για τους υπαίτιους της τραγωδίας του Χίλσμπορο νέα έρευνα, η οποία διεξήχθη τα τελευταία χρόνια και αποτελείται από 450.000 σελίδες στοιχείων που επανεξετάστηκαν.

Τελικά δεν έφταιγαν οι <<κακοί>> οπαδοί αλλά η αστυνομία που  πήρε την λανθασμένη απόφαση να ανοίξει μια πύλη εξόδου και να στείλει την μάζα του πλήθους στην κεντρική κερκίδα στο πέταλο, την ώρα που τα πλαϊνά τμήματα ήταν μισογεμάτα και μετά δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει.

Επίσης μάθαμε για το πώς έριξαν τις ευθύνες στους  οπάδους με την βοήθεια των δημοσιογράφων και με τις ευλογίες της κυβέρνησης Θάτσερ(ναί,αυτής που οι δημοσιογράφοι της χώρας προσπαθούν να μας πείσουν ότι έδιωξε τον χουλιγκανισμό από τα γήπεδα της Αγγλίας)

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε :"Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες, ήταν λάθος. Ήταν λάθος που οι υπεύθυνες αρχές γνώριζαν ότι το 'Χίλσμπορο' δεν πληρούσε τα κριτήρια ασφαλείας, αλλά επέτρεπαν να διεξαχθεί το παιχνίδι. Ήταν λάθος που οι οικογένειες έπρεπε να περιμένουν τόσο πολύ και να παλέψουν σκληρά, μόνο και μόνο για να φτάσουν στην αλήθεια", συνεχίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος καταλήγει: "Η σημερινή αναφορά είναι μαύρη και άσπρη. Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ 'δεν ήταν η αιτία της καταστροφής'".

 

Εδώ 31 χρόνια μετά την τραγωδία της Θύρα 7 ακόμα δεν ξέρουμε ποιός φταίει για αυτήν την μαύρη μέρα,αλλά 21 ψυχές ζητούν δικαιοσύνη..

Δικαιοσύνη για τους 96+21

Υou ΄ll never walk alone

 

 

Επόμενοι Αγώνες

 

Πρόσφατα σχόλια