Monday, 03 March 2014 00:00

Μια αγνή Ολυμπιακή ιστορία

Written by 

Την 1η Ιουνίου 1930 χάσαμε από τις βαζέλες με 8-2 στην Λεωφόρο στην πιο βαριά ήττα στα μεταξύ μας ντέρμπυ. Οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν άφησαν αυτήν την ήττα να περάσει έτσι και προσπαθούσαν να πάρουν την εκδίκηση τους από τον επόμενο κιόλας αγώνα που έγινε στην λεωφόρο το 1931 με το παιχνίδι να τελειώνει 2-3 υπέρ μας. 

Τα 8 γκόλ όμως ήταν πολλά και δεν άφηναν σε ησυχία τους παίχτες και έτσι το 1932 κερδίσαμε τις βαζέλες στην Λεωφόρο με 1-6 για νόκ άουτ αγώνα κυπέλλου όπως και το 1936 που τους κερδίσαμε πάλι με 6-1, για το πρωτάθλημα αυτή την φορά. 

Ο Ολυμπιακός εκείνης της εποχής κατέκτησε 6 τίτλους (1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938), η μεγάλη ήττα από τις βαζέλες όμως ήταν αυτό που πείραξε τους παίχτες οι οποίοι πήραν το αίμα τους πίσω, κάνοντας τον Ολυμπιακό Θρύλο των γηπέδων. 

Χτές οι παίχτες του Ολυμπιακού, αυτοί που έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Θρύλου με την νίκη τους επί της μάντσεστερ κατάφεραν μέσα σε 5 μέρες να γράψουν μια μαύρη σελίδα χάνοντας στο Καραΐσκάκη 0-3 από τις βαζέλες σε ένα παιχνίδι που μας έδινε και μαθηματικά τον 41ο τίτλο μας. 

Καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ξέρω ότι κανένας στην ομάδα δεν σας είπε τι σημαίνει ο συγκεκριμένος αγώνας για τον κόσμο του Θρύλου, άλλωστε στον καιρό του μοντέρνου ποδοσφαίρου δεν περιμένω θαύματα, αλλά μετά τις αντιδράσεις στο τέλος του αγώνα ελπίζω να καταλάβατε σε ποια ομάδα παίζετε. 

Εσείς φέρατε τον Ολυμπιακό 90' από την πρόκριση στους 8 του Champions League, εσείς χτες με την εμφάνιση σας δώσατε χαρά στους ανύπαρκτους. Στον επόμενο αγώνα με τις βαζέλες (όπου και αν είναι αυτός)υπάρχει μόνο μία λέξη και λέγεται διασυρμός, μόνο έτσι ξεπλένεται η χθεσινή ντροπή. Πάρτε παράδειγμα από τον Ολυμπιακό της 10ετίας του '30. 

Ολυμπιακός στα εύκολα, Θρύλος στα δύσκολα. 

Υγ: Το συγκεκριμένο κείμενο είναι σκέψεις του γράφοντος και δεν αποτελεί ανακοίνωση του ULTRAS.GR.

Επόμενοι Αγώνες

 

Πρόσφατα σχόλια