Friday, 24 April 2015 01:23

Ολυμπιακός - μπαρτσελόνα 71-68

Written by 

Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα κατορθώματα αυτής της ομάδας, σίγουρα θα το κάνει κάποιος σε αρκετά χρόνια όταν θα γράψει την ιστορία των 100 χρόνων του Ολυμπιακού και θα αναφέρεται στους μάγκες σαν μία από τις πιο αρχιδάτες και επιτυχημένες ομάδες μας σε όλα τα αθλήματα. 

Σας ευχαριστούμε που δεν τα παρατάτε και είστε μια γροθιά, όπως πρέπει να είναι όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού και ένα συγνώμη που δεν είμαστε πάντα δίπλα σας ενώ το αξίζετε. 

Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό!  

O Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε : "Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας, μια ιστορική πρόκριση. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης. Γενικά πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στη σειρά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είχαμε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό η πρόκριση επί αυτού του αντιπάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, έναν ηγέτη σαν τον Σπανούλη, που είναι παίκτης που δεν βγαίνει κάθε χρόνο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους με το παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένοι. Αυτός ο συνδυασμός δίνουν τη μαχητικότητα στο σύνολό τους. Η ομαδικότητα και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Είναι μια απόδειξη ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Έχει σφυρηλατηθεί, έχει αποκτήσει μέταλλο και διαθέτει παίκτες νικητές." 

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 8 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι. 

 

Πρόσφατα σχόλια