Ενας χρόνος χωρίς τον Tsitsou!

Την δεκαετία του '50 η πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά ήταν γεμάτη μικρά μαγαζάκια που είχαν όλα τα καλά της θάλασσας και της γης στους πάγκους τους. 

Τα παγωμένα βράδια, έβρισκαν καταφύγιο μέσα στην αγορά οι πλανόδιοι και οι άστεγοι του λιμανιού. Οι αγορίτες τους έβριζαν αλλά ταυτόχρονα τους προστάτευαν σαν δικούς τους ανθρώπους. 

Ένα βράδυ πέθανε ένας άστεγος, ο μπάρμπα Γιάννης. Οι αγορίτες ζήτησαν κανονική κηδεία, αλλά ο δήμος τους είπε να τον πετάξουν σε ένα καρότσι. Οι αγορίτες ζοχαδιάστικαν, μάζεψαν λεφτά, τον έντυσαν με μαύρο κοστούμι που ποτέ δεν είχε ξαναβάλει και του έκαναν μια μεγαλοπρεπή κηδεία. Δεν έχει ξαναδεί τόσο κόσμο σε κηδεία ο Πειραιάς, οι ρεμπέτες έπαιζαν τραγούδια για τον μπάρμπα Γιάννη. Μέχρι και ο δήμαρχος αναγκάστηκε να πάει στην κηδεία. 

Αυτοί είναι οι μάγκες του Πειραιά, αυτοί που και τώρα είναι στην πρώτη γραμμή στο λιμάνι και προστατεύουν τους πρόσφυγες από κάθε κακοτοπιά. 

Αυτοί που τραγούδαγαν στα ρεμπετάδικα " εγώ μάγκας φαινόμουνα να γίνω από μικράκι, αντί σχολείο , πήγαινα στου Καραϊσκάκη".

Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 17:43

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

Written by

Η κάρτα φιλάθλου είναι το αποκορύφωμα του φακελώματος εντός γηπέδου, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της κοινωνικής καταστολής φυσικά. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των αντιθέσεων στην κοινωνία μας η καταστολή έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, το γήπεδο και η κερκίδα των οργανωμένων οπαδών αποτελώντας κομμάτι ανυποταξίας και χώρο συνάθροισης της ανήσυχης νεολαίας δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χώρο του κρατικού ελέγχου.

Οι κάμερες, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, οι κάρτες φιλάθλου δεν είναι ούτε καινούργιο φαινόμενο, ούτε ελληνικό. Ήδη τη δεκαετία του ’80 η Θάτσερ, με το περίφημο δόγμα Τέυλορ. Τα αποτελέσματα της ενασχχόλησης της Θάτσερ με το ποδόσφαιρο γνωστά. Η Τραγωδία στο Χίλσμπορο που σήμερα πια ξέρουμε πως υπεύθυνη ήταν η αστυνομία και στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους. Άλλα λιγότερα ‘’οπτικά’’ αποτελέσματα ήταν η ραγδαία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και η αποκοπή του αθλήματος από τη λαϊκή μάζα. 

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 00:00

Pocivaj u miru brate

Written by

Όχι άλλο αίμα στα γήπεδα

Καλό παράδεισο αδερφέ Marko

RIP

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΙ ύστερα από κάλεσμα της Θύρας 7, της ΠΕΦΟ και των παλαιμάχων του Ολυμπιακού.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού μετέφερε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως τα παιχνίδια και η προπαγάνδα λάσπης εναντίων του Ολυμπιακού και της οικογένειας μας δε θα μείνουν αναπάντητα στο εξής.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 00:00

Γίνε μέλος στο νέο Ultras.gr

Written by

Ακούμε κατά καιρούς παράπονα ποιος γράφει τι, στο facebook κτλ.

Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εντελώς οπαδικό κοινωνικό δίκτυο, δωρεάν για πάντα και όλους!

Μπείτε στο www.ultras.gr/members και γίνεται μέλη πανεύκολα!

Πρώτα χαρακτηριστικά:
- Δυνατότητα να κάνεις φίλους γνωστούς σου και να μοιράζεσαι υλικό ΜΟΝΟ μαζί τους
- Δυνατότητα να μοιράζεσαι δημόσια τα αγαπημένα σου βίντεο
- Δυνατότητα δημιουργίας groups (fan pages)
- Chat με όλα τα μέλη που είναι online ή μόνο με τους φίλους σου
- Forum
- Video μόνο για μέλη
- Φωτογραφίες μόνο για τα μέλη...

κι έρχονται πολλά ακόμη...

Να θυμάστε ότι αυτό θα στηρίξει πολύ κόσμο και σκοπός είναι να φύγουμε από το FB και να αποκτήσουμε χωρίς περιορισμούς όλοι μας ο καθέ ένας ξεχωριστά την φωνή που θέλουμε!

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 43

Members

Επόμενοι Αγώνες

Forum latest

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση